на живо

Наш тенис талант се мести в Италия

Определено това е правилното решение, написа в Instagram Алекс Лазаров

 

Един от най-големите тенис таланти на България Александър Лазаров съобщи в Instagram за решението си да се премести да живее в италианския град Торино.

Преди дни той претърпя втора операция на крака в медицинския център на гранда Ювентус.

"Имах много време да помисля и да взема това решение. Ще продължа да се състезавам оттам. София за мен винаги ще остане мой дом. Манталитетът и хората играят голяма роля в целия този процес. Отне ми доста време да го осъзная, но определено това е правилното решение. В крайна сметка, аз имам цели за постигане, не изграждане на приятелства. Ще се виидм в тура", написа Алекс.

Снимка: Lap.bg

Кошмарът за него започна през месец май 2023 г., когато скъса ахилес на турнира от сериите Чалънджър в Маутхаузен. Контузията го сполетява, когато е в отлична форма, на прага на мечтан дебют в Големия шлем.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alex Lazarov (@alexlazarovv)

"Тежко е. Гледах сега мача на Музети на "Уимбълдън" и си дадох сметка как само преди малко повече от година играхме един срещу друг.

 

Направихме страхотен мач и сега той е на полуфинал в Големия шлем, а аз – пред операция.

Снимка: Lap.bg

Най-лошото е, че идвайки в Италия разбрах, че повечето от това, което съм правил за възстановяването си в последната почти година и половина, е било напразно", разказва наскоро Алекс пред Илия Илиев и bTV с болка в очите.

Той признава, че не се сърди на никого от хората, които са го лекували, но му е трудно да приеме факта, че сега се налага отново да легне под ножа, тъй като състоянието му в този момент е такова, че ако не се вземат мерки, дори няма да може да ходи нормално, а какво остава да играе любимия тенис...