на живо

Звънни на мама: Ноле иска за треньор... майката на Мъри!

64-годишната Джуди е изненадващ фаворит да замести Горан Иванишевич

Шокиращ вариант за нов треньор на Новак Джокович. №1 в тениса се раздели с Горан Иванишевич миналата седмица след посредствения си старт на 2024 г.

Според медиите в родината му в Сърбия, 36-годишният Ноле обмисля да поиска помощ от британския си съперник. Информацията идва малко след като самият Мъри намекна, че наближава моментът да се пенсионира.

Майката на Анди - Джуди (64) е уважаван треньор, който беше капитан на отбора на Великобритания за Фед Къп (2011-2016). Тя е била наставник на много нива, главно чрез ръководния орган на британския тенис LTA.

Въпреки че печели 64 титли в различни възрастови групи в Шотландия през 70-те години на миналия век, тя изоставя мечтите си за професионална кариера. Причината - остра носталгия, след като е ограбена преди участие в Барселона.

Джокович направи великолепен сезон 2023 и счупи рекорда за титли от Големия шлем (24), като триумфира в Мелбърн и Ню Йорк. Тази година обаче той е далеч от обичайната си форма, а по време на Откритото първенство на Австралия влезе в публичен конфликт със своя екип.

Впоследствие Иванишевич коментира, че Ноле "не е лесен характер" и го помоли да спре да крещи към своята ложа, докато е на корта. Тандемът поема по различни пътища след 6 години съвместна работа.