на живо

Ноле към Гришо: Извинявай за този мач

Ние с теб вече сме следващата генерация, пошегува се сърбинът

Ройтерс

Новак Джокович се извини на Григор Димитров за финала на турнира "Мастърс" в Париж. Сърбинът се наложи с 6:4, 6:3.

"Извинявай за развитието на този  мач. От собствен опит знам, че не е лесно да губиш финали. Тази седмица обаче ти се представи страхотно. За мен е удоволствие да споделям корта с теб. Да знаеш, че ние с теб вече сме "следващата генерация" или както там се нарича", бяха първите думи на Джокович, след като взе трофея.

Джокович (36) и Димитров (32), които са двамата най-възрастни играчи в топ 15 на световната ранглиста по тенис, са добри приятели и често демонстрират чудесните си отношения. Терминът "следваща генерация" (Next Gen) се използва в тениса през последните години, за да определи най-обещаващите млади играчи.

"Благодаря и на екипа си. Имаше три мача преди този, които спокойно можеше да загубя. Вие свършихте много работа извън корта, така че тази победа е толкова ваша, колкото и моя", продължи Джокович.

"Искам да благодаря и на децата, които подават топките - вие сте най-добрите на света. Благодаря и на публиката. През всички години, в които играя тук, атмосферата винаги е невероятна. Благодаря ви, че подкрепяте тениса. Очевидно е, че Париж има традиции в тениса и моите отношения с вас са специални. Благодаря за енергията, която създавате. Довиждане и до следващата година", завърши сърбинът.