на живо

Обрат с наказанието на Рубльов (ВИДЕО)

Ще стигне ли наградният фонд в Дубай до него?

Обрат с наказанието на Рубльов (ВИДЕО)

Обрат с наказанието на Андрей Рубльов! Тенисистът успешно обжалва санкцията, която му беше наложена след турнира в Дубай.

Руснакът - №5 в световната ранглиста, беше дисквалифициран в края на третия сет на мача си с Александър Бублик от полуфиналите. Тогава, при резултат 6:7/4/, 7:6/5/, 6:5 в полза на съперника, Рубльов избухна срещу един от страничните съдии, като му се разкрещя, че не е видял топка в аут на Бублик.

Лайнсменът се оплака на съдията на стола, че Рубльов го е наругал. Това стана и причина за дисквалификацията на руснака. Видеоматериали, разпространени от фенове, обаче доказаха, че макар и да крещи яростно, Рубльов не използва обиден език.

"Комисията по контестации приема, че освен загубата на мача, останалите наказания свързани със загубата на точки и спечелените пари от наградния фонд от целия турнир, ще отпаднат в този случай.", съобщиха от АТР.

Глобата на Рубльов от 36.4 хил. долара остава, защото е заради нарушаване на етиката.

Руснакът все пак ще вземе 200 точки за световната ранглиста, както и близо 160 хил. долара от наградния фонд. Това означа, че след приспадане на санкцията приходите му от попадането сред най-добрите четири в Дубай ще са малко над 120 хил. долара.