на живо

Пица "Новак" в София - само с доматен сос и сирене (СНИМКИ)

Лео Бианки нахрани и Григор Димитров

 

Едни от добрите приятели на Григор Димитров в България е топ готвачът Лео Бианки. Хасковлията и сега не пропусна да се наслади на изкушенията на италианеца, като този път Лео готви в ресторанта си в столчния квартал "Изток" и за най-великия в тениса - Новак Джокович.

Снощи Григор и Ноле вдигнаха на крака 13 000 зрители в "Арена София" в спортно събитие №1у нас за годината.

Бианки изненада сърбина с пица "Маргарита" с неговото име, изписано с твърдо италианско сирене. Не е тайна, че Джокович е вегетарианец.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Leo Bianchi (@chef_leo_bianchi)

"Винаги е хубаво да имаме гости като вас, знаейки, че доверието в нашата работа не се купува и изборът ни за ресторант в България е стимулиращ", написа италианецът в Instagram.

Преди години Лео Бианки разкри и хранителните вкусове на самия Димитров.

"С Григор сме приятели и е нормално още с влизането в ресторанта да знам какво да му приготвя. Преди тренировка, съответно преди мач, той гледа си набавя въглехидрати.

 

Затова и залага на паста. Най-често избира равиоли, като му препоръчах вариант с крем от трюфели.

Ако прибегне до класическа паста, то тя е предимно с домати – от типа "помодоро базилико". Друг вариант, който е опитвал, е пене сорентино – запечени макарони с три вида сирене".

Снимка: Facebook

Италианецът отбелязва, че Григор избягва хляба на обяд. "За вечеря съм му приготвял специална фокача – това е вид пица, но е по-скоро като хляб, от типа на българските пърленки. На вечеря Гришо има нужда от протеини. Затова и залага на печено телешко бон филе.

 

Той не обича алангле. Държи месото да е добре изпечено. Друго, от което бяга, са подправките. Ограничава се със сол и черен пипер.

Снимка: Facebook

Въобще забравям за чубрица и кимион. Давам му отделно и сол малдон, за да си сложи още, ако иска. Друг вариант за вечеря освен месото е ястие с риба тон", споделя шеф Бианки.