на живо

"Почти никой не е за Джокович в Париж"

Федерер и Надал винаги ще бъдат по-обичани от Джокович, коментира трикратен Мейджър шампион

"Почти никой не е за Джокович в Париж"
 

Новак Джокович определено не е сред горещите любимци на френската публика, която нееднократно го е освирквала на мачовете му от "Ролан Гарос".

Самият сърбин през миналата година заяви, че феновете в Париж често са неуважителни и заслужават насрещен отговор, а всичко това няма как да не се отразява на отношенията между 3-кратния шампион в турнира и френските почитатели на тенис.

Микаел Льодра се опита да обясни, цитиран от tennis.bg, каква е причината за негативните настроение на неговите сънародници спрямо Джокера.

Снимка: Reuters

"Познавам се отлично с Новак, защото си партнирах на корта в продължение на две години с неговия близък приятел Ненад Зимонич и съм прекарал немалко време в компанията на Ноле по различните турнири.

Мога да кажа, че той е много забавен човек и обича да се шегува често, което е обща черта между нас и бързо изградихме чудесни взаимоотношения помежду ни. За съжаление, аз съм един от малкото французи, които харесват Новак. Трудно е да бъдеш фен на тениса и да не харесваш Федерер, а Надал се превърна в лицето на "Ролан Гарос" през последните две десетилетия.

Снимка: Reuters

Те винаги ще бъдат по-обичани от Джокович, който открито е нехаресван от френската публика и почти никой не го подкрепя на мачовете му в Париж.


Истината е, че на моите сънародници им е трудно да приемат факта, че Новак изпревари Федерер и Надал по брой Мейджър титли, което не се харесва никак във Франция, където другите двама са същински икони.