на живо

Руска ракета удари къщата на баба й, докато тя игра на турнир с Григор

Гордея се с Украйна и нашите войници, каза в Мелбърн Диана Ястремска

След като направи най-голямата сензация в началото на Откритото първенство на Австралия и нокаутира шампионката от "Уимбълдън" Маркета Вондрушова - 6:1, 6:2, украинската тенисистка Диана Ястремска говори за войната в родината й.

Тя каза, че се гордее с това как нейната страна и съграждани се противопоставят на агресията на Русия, но също така изтъква, че не й е било никак лесно да играе в Бризбейн. В същата надпревара при мъжете преди дни ликува Григор Димитров.

Докато тя участваше в турнира преди Australian Open, къщата на бабата й е била ударена от ракета!

"За да говоря за това, което се случва в Украйна, няколко секунди не са достатъчни. Гордея се с Украйна. Гордея се с украинския народ! Гордея се с нашите воини! Когато играех на турнир в Бризбейн, ракета удари къщата на баба ми. Трябва да помним какво се случва и да дадем възможно най-голяма подкрепа на Украйна. Гордея се, че съм украинка", каза Диана Ястремска.

Диана напусна Украйна в началото на 2022 г. 

След като игра финал на турнира в Лион и спечели сериозна сума от наградния фонд, тя реши да дари всичко на родината си, въпреки че и семейството й тогава не беше в особено добро финансово положение.

Това беше нейният начин да подкрепи украинските войници, които от месеци воюват срещу Русия.

В момента 23-годишната Даяна е 93-та в световната ранглиста.