на живо

Синер се защитава: Не съм направил нищо лошо!

Дори в момента няма как да знам какво точно има в кръвта или урината ми, защити го Медведев

Reuters
 

Световният №1 в тениса Яник Синер стигна до полуфиналите на турнира в Пекин, а след това коментира допинг скандала, заради който може да получи наказание до две години.

Световната антидопингова агенция (WADA) поиска санкция за италианеца, но той продължава да твърди, че не е нарушил правилата.

"Това не е ситуация, в която искам да попадна. Повтарям си, че не съм направил нищо лошо, не съм нарушил правилата. Разочарован съм от това, което се случва, но се опитвам да остана концентриран върху предизвикателствата на корта. Това е труден момент за мен и за моя отбор", каза Синер.

Снимка: Reuters

Той даде положителна допинг проба два пъти, но не беше отстранен, след като Международната агенция за интегритет в тениса установи, че в организма му е открит клостебол, попаднал по време на масаж.

 

"Някои смятат, че Яник трябва да бъде наказан, а други го смятат за невинен. Избягвах да коментирам публично тази тема, тъй като на Синер и без това му е много тежко.

Снимка: БГНЕС

Никой не би искал да бъде в такава ситуация. Не мога да си представя как бих се чувствал аз, ако получа имейл, в който ме уведомяват, че са открили в организма ми някакво забранено вещество, чието име дори не знам", мнение по темата изказа и световният №5 Даниил Медведев.

 

"В такъв момент просто не знаеш как да реагираш и какво да направиш. Дори в момента няма как да знам какво точно има в кръвта или урината ми. Тази мисъл е плашеща.

Снимка: Reuters

Ситуацията е много сложна. Синер прави необходимото, същото важи и за WADA. Ще видим какво ще се случи накрая. Всички мислехме, че историята е приключила, но явно не е. Лично аз съм на страната на Синер. Не мисля, че случващото се около него ще повлияе негативно на глобалния имидж на тениса", добави шампионът от US Open 2021.