на живо

"Те са високи и силни, но не могат нищо да му направят"

Тенисът е станал някак примитивен, смята Николай Давиденко

"Те са високи и силни, но не могат нищо да му направят"

Бившият №3 в света на тениса Николай Давиденко коментира загубата на сънародника си Андрей Рубльов във втория полуфинал на Мастърса в Париж. След 190 минути на корта руснакът отстъпи пред Новак Джокович. В 16:00 ч. днес сърбинът ще спори за Мастърс титла №40 с Григор Димитров.

"За мен е изненадващо, че младите тенисисти не могат да победят Джокович. Вярно е, че е невъзможно да се сравняват нивата на тенис от различни поколения, но сега тенисът е различен в сравнение с миналите десетилетия.

Може би затова Джокович все още побеждава младите. Неговият тенис не се е променил, но новото поколение не може да му направи нищо. Това е изненадващо за мен", започва коментарът на Давиденко.

Докато мнозина се възхищават на световния №1 и представянето му на корта, опитният руснак смята, че е голям проблем, че младите нямат отговор.

"Ако Ноле все още побеждава, дори на тази възраст, започвам да се съмнявам в качеството на някои играчи. Може би дори в самия тенис. Те са високи, силни, физически мощни, но тенисът е станал някак примитивен, директен и жесток. Вече не е тактически сложен, както преди. Той се промени и не ми е ясно дали прогресира или регресира", допълва руснакът, който може да се похвали с 11 АТР титли в кариерата си.