на живо

Треньорът на Надал: Играехме по 15 минути и той падаше на земята от болка

Ще видим Матадора отново на корта в Доха

Треньорът на Надал: Играехме по 15 минути и той падаше на земята от болка

Треньорът на 22-кратния шампион от Големия шлем Рафаел Надал - Карлос Моя, говори пред Punto De Break за целия процес, който позволи на Матадора от Манакор да се завърне на корта.

Бившият №1 в света, който бе принуден да се откаже от участие на Откритото първенство на Австралия заради мускулна контузия, е заяви участие на турнира в Доха (АТР 250), който ще се проведе между 19 и 24 февруари.

Снимка: БГНЕС

"Доха, приготви се за завръщането на Матадора", написаха от турнира в профила си в Instagram.

Припомняме, че Рафа, се завърна на турнира в Бризбейн в началото на годината, след като не бе играл почти цяла година. Там той отпадна в третия кръг и изобщо не игра в Мелбърн. Титлата в Бризбейн спечели Григор Димитров.

37-годишният испанец обяви, че целта му е да бъде конкурентен за сезона на червени кортове през пролетта. Вероятно 2024 г. ще бъде последна в кариерата му.

Рафаел Надал е спечелил 92 титли в кариерата си. Той не е играл в Доха от 2016 година, където е спечелил титлата през 2014

Снимка: БГНЕС

"Имах съмнения, че той може да не играе отново, защото го виждах през първия или втория месец, когато напредъкът беше минимален. Играехме по 15-20 минути и понякога той падаше на земята от болка. Това са трудни ситуации, но знаехме, благодарение на лекарите, че той трябва да мине през това, през адаптация на тялото, но всичко беше много контролирано. Имаше дни, в които имахме съмнения", откровен е Моя.

Снимка: БГНЕС

Испанецът е спечелил 92 титли в кариерата си.