на живо

Не Надал, а Нагал : Имах само 900 долара в сметката си (СНИМКИ)

Индиец е сензацията на Откритото първенство на Австралия

Reuters

Индийският тенисист Сумит Нагал призна, че не може да повярва каква победа е постигнал след успеха си с 6:4, 6:2, 7:6(5) над поставения под №31 в схемата Александър Бублик (Каз).

Успехът на 26-годишния Нагал в Мелбърн е първият за представител на най-многолюдната страна в света над поставен съперник от 1989 г. насам, когато Рамеш Кришнан отстрани защитаващия титлата си Матс Виландер.

Снимка: Reuters

"Сега може и да не плача, но вътре в мен е буря от емоции", заяви Нагал, който в момента е №137 в света.

"Моменти като този са тези, заради които ставаш спортист. Понякога годината е хубава за теб, понякога е лоша. Миналият сезон бе един от най-добрите за мен. В един момент имах останали в банковата ми сметка едва 900 евро, не можех да се класирам за турнири с месеци и трябваше да разчитам изцяло на "уайлд кард" покани. А в края на годината влязох в топ 130.

Снимка: Reuters

"Откъдето тръгнах и там, където съм сега... Чувството е много добро", добави индиецът, който с победата над Бублик си осигури чек за поне $120 000.

През 2021 г. той премина през операция на тазобедрената става, а миналата година спечели две титли от "Чалънджър" турнири, припомня БТА.

"Работих много здраво и съм горд от постигнатото. Днес играх по начина, по който исках", добави индиецът, който тренира в Германия.

Снимка: Reuters

Във втория кръг Нагал ще играе с представителя на другата най-многолюдна нация в света - китайската, Шан Цзюнчън.

"Сега искам да се насладя на този момент. Мисля да говоря с треньора ми, да хапна един бургер и да отивам да спя. После ще мисля за следващия мач", завърши Сумит Нагал.