на живо

"Уморих се от оправдания, просто играй!" Рууд скочи на Григор Димитров

Виждаме как играчите се оплакват от топките непрекъснато, какъв е смисълът, чуди се норвежецът

 

Преди дни Григор Димитров изрази възмущението си от качеството на топките на турнира в Стокхолм и ясно заяви своята позиция, че на всички надпревари в Тура, трябва да се изиграе с едни и същи топки.

Мнението му бе споделено от Андрей Рубльов, а темата с различните топки продължава да е актуална почти през всяка една седмица, което никак не се харесва на Каспер Рууд. Норвежецът твърдо се обяви против надигащите се оплаквания.

"Виждаме как играчите се оплакват от топките непрекъснато. Толкова съм изморен да слушам оправдания от сорта на "Оу, усетих лакътя се, усетих това или онова, не мога да придам достатъчно сила, топките облагодетелстват повече този или онзи играч". Спрете с това и просто играйте!

 

Смешно ми е, защото някои играчи пристигат 5 дни по-рано за даден турнир и са тренирали през цялото това време.

Снимка: БГНЕС

Самият аз обичам да го правя, ако не идвам директно от друго състезание.

В това време играчите са пренаплели ракетите си по 28 различни начини, докато намерят оптималния вариант и изведнъж започват да се оплакват от топките след четвъртия кръг на турнира... Това са същите топки, с които се е играло през последните 9 дни. Какъв е смисълът точно сега да изтъкваш тази тема пред съдията?

 

Какво би могъл да промени той? "Да, нека се обадя на Dunlop, за да ти уредим една кутия топки". Няма никакъв смисъл и се създава драма от нищото", убеден е световният №8.