на живо

"Виновникът" за допинга на Синер: Скоро ще разкрия всичко!

Ще има ли наказание за световния №1?

 

Яник Синер даде две положителни допинг проби след Мастърса в Индиън Уелс, но не беше отстранен, тъй като бившият му физиотерапевт Джакомо Налди беше посочен като основен виновник.

Забраненото веществото е попаднало в тялото на световния №1 неволно заради неговия терапевт, който е приложил върху себе си спрей срещу порязване на ръката, предложен му от кондиционния треньор на тенисиста.

"В момента не мога да разкрия нищо, но рано или късно ще кажа всичко. Искам всички да знаят какво наистина се случи", каза Налди.

 

Както е известно Световната антидопингова агенция (WADA) обжалва пред Спортния арбитражен съд (КАС) решението на независим трибунал да оправдае водача в световната ранглиста за неправомерни действия, след като той се провали на допинг тестове.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jannik Sinner (@janniksin)

Реакцията идва в отговор на Международната агенция за интегритет в тениса (ИТИА). Именно тя разкри през август, че два теста на италианеца са показали ниски нива на клостебол през март, няколко седмици след първата му титла от Големия шлем на Откритото първенство на Австралия.

Последвайте btvsport.bg за още новини във VIBER

Още видео и снимки от btvsport.bg и в INSTAGRAM

Още горещи теми от от btvsport.bg и във FACEBOOK