на живо

Зарзаватчия плаща първото пътуване на Джокович до САЩ

Поиска ми 15% лихва, щях да му изпия кръвта, спомня си бащата на шампиона

 

Сърджан Джокович, бащата на 24-кратния шампион от Големия шлем, каза наскоро, че най-трудно за него е било, когато е трябвало да взема пари от зарзаватчия, за да може синът му да замине за САЩ.

"Това беше първото пътуване на Новак до Америка, беше на 15 години. Той трябваше да участва в юношеския турнир на US Open. Тогавашният президент на тенис клуб Партизан ми обеща, че ще покрие разходите ни до Америка. Но 10 дни преди пътуването каза, че не може и да се оправям.

Бях резервирал билетите и трябваше да ги платя на следващия ден, за да не се загуби вече даденият аванс. Отидох при зарзаватчия... Нямах друг ход", започна разказа си Джокович в подкаста "Бизнес истории".

"Наш общ приятел му обясни кой е Новак и защо му трябват парите. "Бързаш ли?", попита ме той. "Да, защото трябва да си платя билетите, трябват ми 5000 долара", отговорих аз. "Вижте, при мен лихвата е 12% на месец, но за вас ще е 15%, защото е спешно.

Погледнах го за няколко секунди и казах, че няма проблем. Взех парите, прибрах се, затворих се в банята и изпотроших всичко вътре. Съгласих се, защото беше за сина ми и неговата кариера. Ако беше заради мен щях да му изпия кръвта. За вас 12, но за мен 15%...", все още е бесен Джокович, повишавайки тон.

В същия подкаст Сърджан Джокович разкри кореспонденцията си с Новак, в която той го е посъветвал да не участва на олимпийските игри в Токио.

"Ако моето мнение означава нещо за теб, не мисля, че трябва да ходиш в Токио. Дълъг е пътят, друга зона, без зрители, ще трябва отново да си под карантина. Просто не е олимпиада без зрители. Обичам те татко", прочете посланието си бащата в "Бизнес истории".

А ето и отговорът на Ноле: "Разбира се, имам предвид твоето мнение, татко. Исках 3-4 дни, за да усетя как е тялото ми. Винаги се възстановявам бързо, така че не е голям проблем. Патриотизмът е много силен в сърцето и ума ми, татко. Ти ме познаваш. Когато става дума за Сърбия, аз плача и не поглеждам назад."