на живо

Прегърна дъщeря си и избухна в сълзи (ВИДЕО)

Джокович посвети победата в Ню Йорк на Кобе Брайънт

Наистина е впечатляващо какво прави Нова Джокович! Сръбският тенисист успя да победи Даниил Медведев на финала на US Open и така спечели 24-та титла от Големия шлем.

На 36-годишният Новак му бяха нужни 3.16 ч., за да вдигне купата и да докаже на света, че той е законодателя в аристократичния спорт.

След последната точка дъщерята на Новак - Тара, се втурна в обятията му, след което Ноле се срина емоционално и избухна в плач. "Гледах я през целия мач, тя седеше там на първия ред. Посмяхме се един на друг няколко пъти- В едни момент стисна юмрук и ми вдъхна кураж", обясни емоционално Новак на пресконференцията.

По-късно сръбският ас облече специална фланелка. На нея, освен неговия образ, бе и лика на Коби Брайънт. Легендата на НБА загина при катастрофа с хеликоптер през 2020 г.

"Не съм казвал на никого за тази идея до преди няколко дни. Коби ми беше близък приятел. Говорихме много за манталитета на победителя, как да се върнеш след контузия, как да се върнеш на върха. Винаги беше готов да окаже подкрепа. Носеше потник с №24 на гърба", каза Джокович, който вече и 24 Мейджър титли.