на живо

Ангел Ангелов: Пулеви са братя, но не си приличат (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кубрат е експанзивен и прям, Тервел - деликатен и комуникативен

Ангел Ангелов: Пулеви са братя, но не си приличат (ВИДЕО+СНИМКИ)

Макар и да са братя, между Кубрат и Тервел има огромна разлика. Това обяви легендарният боксов треньор Ангел Ангелов в специалното студио на bTV "В ръкавиците на Пулеви". Човек, изковал безброй шампиони на ринга. Включително и последната ни златна медалистка от олимпийски игри - Стойка Кръстева.

Дори на 75 години Бате Геле продължава да е в центъра на събитията. Той е главен треньор на женския национален отбор. И обещава, че ще има още много медали.

"Разбира се, за мен също има тайни в бокса. Науката много навлезе в нашия спорт. Навремето държави като Индия и Пакистан не ги смятахме за сериозни съперници, а ето че вече са фактор", споделя Ангелов. 

Той с широка усмивка си спомня за времето, когато под негово ръководство в националния отбор тренираха Кубрат и Тервел Пулеви. "Да, бяха характери. Но без характер не можеш да станеш голям боксьор. Макар и братя, има разлика огромна - Кубрат е експанзивен и прям, направо ти изпляска нещо... Тервел е деликатен и комуникативен."

"Кубрат винаги оставаше след тренировка и работеше. Природно е много силен и здрав. Всички си заминаваме в хотела, а той остава в залата и работи за сила. На почивките между две тренировки Тервел си лежи и щрака на лаптопа, а Кубрат се къпе, облича и излиза... Има огромна разлика между тях."

Специалистът разказа и любопитни случки с братята. "Един ден ни дават едни анцузи за тренировки. Отзад пишеше ENGLAND. И Кубрат го хвърли - аз да не съм англичанин бе... Кобрата никога не е дошъл навреме на тренировка. Даже Боби Бояджиев му вика - момче, ти ще закъснееш и за сватбата си."

Дългоочакваната бойна гала с участието на Кубрат и Тервел е на 15 декември в Коста Меса. Гала, която може да гледате на живо от 5:00 часа пряко в ефира на bTV. Както и онлайн на сайта www.btvsport.bg.