на живо

Бащи и деца, коне и магарета: Заканите между Кобрата и Чар (ВИДЕО)

Какво ли ни очаква на самия мач след тази пресконференция?

 

С духовити нападки, със сравнения между кон и магаре, с намерения за пенсиониране и бягство - с това се отличи пресконференцията между Кубрат Пулев и Махмуд Чар, с която представиха пред медиите мача си на 7 декември в "Арена София". 

Срещата ще е за регулярната титла на Световната боксова асоциация (WBA), която в момента е притежание на ливанецът с германски паспорт. 

Пресконференцията започна в добър тон, с размяна на комплименти и любезности, но бързо ескалира. 

Първо Кобрата заяви, че съперникът му няма с какво да го изненада, а обиден Чар отговори:

Чар: "Ти не можеш да счупиш диамант. Диамантите се формират под напрежение, аз съм диамант и се завърнах. Не мисля, че ще издържи 6 рунда срещу мен. Това е мач за титлата в тежка категория. Ще му преподам трудни уроци. Мисля, че този мач е в неговата страна, защото ще му бъде последният - ще се пенсионира след него. В ринга няма да има уважение"

 

Пулев: "Всичко започва с вярата, хубаво е да вярва. Ще му трябва във всеки един рунд. Подобни думи той говореше през март, но виждате, че се контузи. Сега имам и деца, наблюдавам процесите - учат се да говорят, а после трябва да ги учим какво и колко да говорят. Природата даде на Чар урок да бъде малко по-смирен. Призовавам да бъде по-умерен в приказките си. След мача ще го питам как и какво се случи."

Чар: "Звучи добре. Ще ти помогна да станеш баща на пълен работен ден. Сега се смееш, но искам да видя лицето ти след мача"

Снимка: Lap.bg

След това шампионът смачка кенче с енергийна напитка, което предизвика смеха на Пулев.

 

"Ще му смачкам мечтите! Приключен е! Това е добро питие! Трябва да опитате. Ще му изпия кръвта, както пия това нещо"

Пулев заяви, че по-скоро съжалява Чар, отколкото да се обижда: "Превъзбуден е, харесва ми. Да внимава да не прегори в ринга! В последните рундове да не му дойде тежко, да не му дойде нанагорно! Да не му се доповръща, да не го заболят ребрата! Да не започне да мисли къде е вратата, защото на ринга врата няма! Само аз, той и съдията сме. И само съдията може да му помогне. Аз съм готов! Дори още сега съм подготвен на едно добро ниво. Ще изляза усъвършенствана бойна машина - 110-112 кг ще бъдат стоварени върху него."

Снимка: Lap.bg

Шампионът си послужи със стара мъдрост като отговор: "Дори най-добрият треньор не може да направи от магарето кон. Магарето винаги ще е магаре! Спокойно! Слушай ме! Ще бъде лесен мач за мен!"

 

След това дойде въпросът къде в личната класация на Пулев е Чар: "След топ 20! Аз съм зодия Телец и обичам да съм истински, дори някой да се обиди. Съжалявам, но това е моето мнение. Някъде след топ 20 е, но къде точно... не мога да кажа."

Чар получи право на отговор: "Ето, казвам ви, че магарето си и магаре! Не можеш да му промениш мисленето. Каза "Извън топ 20"? Приятелю, два пъти получи тежки нокуати от Кличко и Джошуа. Държеше се като жена! Когато върху теб има напрежение, ти бягаш от ринга. Не си боец. Стой си вкъщи, гледай си децата..."

Снимка: Lap.bg

"Леко се обиди. Под топ 20 си. Напипах точното място", прекъсна го Кобрата.

"Ще съм много щастлива да те цапардосам. След този мач ще си татко на пълен работен ден!", заяви Чар.

 

Кобрата е баща на две деца - Христина (на 2 години) и Спартак (на 1 година). Съперникът му приветства първородния си син Кабир през април 2024 г. 

Последвайте btvsport.bg за още новини във VIBER

Още видео и снимки от btvsport.bg и в INSTAGRAM

Още горещи теми от от btvsport.bg и във FACEBOOK