на живо

Цената на пояса за Кубрат Пулев: 10 км, 12 рунда и далеч от децата (ВИДЕО)

Последните тренировки преди боксовата галата на 30 март

Цената на пояса за Кубрат Пулев: 10 км, 12 рунда и далеч от децата (ВИДЕО)
 

Ред е за Епизод №6 от специалната дигитална поредица на спортната редакция на bTV - "В ръкавиците на Пулеви".

Ще ви разкажем да последните тренировки на Кубрат Пулев, който на 30 март ще се качи на ринга в "Арена София" срещу 33-годишния украинец Игор Шевадзуцкий. Мачът ще бъде за интернационалната титла на WBA.

"На финалната права сме, започваме да тренираме по-малко до самия двубой, за да може да имам максимална енергия", разказва пред камерата ни Пулев.

Заниманията му включват 10 км крос поне 3 пъти седмично - в Борисовата в гората или на Витоша. Тренира двуразово, прави спаринги по 10-12 рунда.

На 30 март в София трябваше да бъде регулярният шампион на WBA Махмуд Чар, но германецът, в чиито вени тече ливанска кръг, се контузи и претърпя операция. Двамата все ще преплетат ръкавици през септември.

"Обикновено съм бил аз от другата страна, аз съм бил контузеният. Но и сега не е приятно. Подготвям се за даден стил боксьор и сега го сменям с друг. Сходен е, подобен е, но въпреки всичко не е ок, защото са абсолютно различни противници. Тактически нещата се променят", споделя Кобрата.

Плътно до него в подготовката продължава да е 81-годишният Ули Вегнер. "Треньорът трябва да задава нивото на натоварване. За да можеш да имаш качествата и силата да побеждаваш. Всичко се прави с тази цел - качествата на боксьор с такъв талант да се проявят максимално", откровен е легендарният германски треньор, който говори ексклузивно пред Георги Попвасилев.

А каква цена плаща Кубрат по пътя към поредния пояс с кариерата? Това почти да не вижда децата си от почти месец и да е далеч от най-близките си. За да може да е съсредоточен само върху бокса и тренировките. Както правят само големите шампиони.


КЪДЕ МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ БРАТЯ ПУЛЕВИ?

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

Прякото предаване по bTV на 30 март ще започне точно в 22:00 часа, когато на ринга се очаква първо да се качи Тервел Пулев за неговия двубой срещу камерунеца Роли Ламбърт.

Началото на цялата боксова гала обаче е от 19:00 часа и то може да бъде гледано на живо отново в ефира на телевизия на bTV Media Group и тази телевизия е bTV Action.

Също в 19:00 часа, на сайта btvsport.bg ще тръгне стрийм за прякото проследяване на събитието.