на живо

Кубрат Пулев към Чар: На ринга няма врата! (ВИДЕО)

"Не ме притеснява, не може да ме изненада", заяви Кобрата

 

Мач за световната титла в тежка категория в бокса в България! Това ще се случа на 7 декември в "Арена София"!

Кубрат Пулев ще се изправи срещу Махмуд Чар, който е притежател на регулярната титла на Световната боксова асоциация (WBA)!

Срещата трябваше да се състои през март, но тогава шампионът от ливански произход получи контузия в бицепса и претърпя операция, която явно не е впечатлила претендента Пулев.

Снимка: Lap.bg

"Дълго време му дадохме почивка. Той имаше нужда от такава, защото имаше контузия. Изпрати ми видеа, направили са му операция - дребна, козметична, но на чужд гръб... Вече е добре, видя се, че тренира. Сложихме дата 7 декември, за да имаме време да се подготвим, защото става дума за регулярната титла на Световната боксова асоциация (WBA)", заяви Кубрат.

 

"Надявам се, че ще стане зрелищен мач. За мен е важно да зарадвам публиката. Държах този мач да е в България, за зарадвам българите. Имахме и други оферти, но държах на това. Самата публика доста допринася за двубоя", добави той.

Пулев заяви, че не се притеснява от съперника си, а двамата си размениха закани. 

Снимка: Lap.bg

"Надявам се да не ме изненада. Той няма възможности, за да ме изненада. Добър боксьор е, твърд боксьор. Привидно има характер. В никакъв случай не е за подценяване. Но не ме притеснява. Знаете, че аз имам едно уважение към Бог. Такива са ми "заводските настройки" - пред никой да не падам на колене, да клякам. Естествено, към всички с уважение подхождам. Не смятам, че ще ме изненада. Аз ще изненадам него. Той ще дойде подготвен, но аз ще съм по-подготвен от него", каза Кобрата. 

А след заканата на Чар да го направи "баща на пълен работен ден" и да го "пенсионира" отговори"

Снимка: Lap.bg

"Всичко започва с вярата и тя е водеща. Хубаво е да вярва. Вярата ще му е нужна. Подобни думи той говореше през март, но виждате, че се контузи. Призовавам да бъде по-умерен в приказките си. След мача ще го питам как и какво се случи. Превъзбуден е, харесва ми. Да внимава да не прегори в ринга! В последните рундове да не му дойде тежко, да не му дойде нанагорно! Да не му се доповръща, да не го заболят ребрата! Да не започне да мисли къде е вратата, защото на ринга врата няма! Само аз, той и съдията сме.