на живо

Махмуд Чар: Ще се бия с Кубрат Пулев през септември (ВИДЕО)

Няколко месеца ще се възстановявам, разкри притежателят на регулярната световна титла на WBA

Махмуд Чар: Ще се бия с Кубрат Пулев през септември (ВИДЕО)

Махмуд Чар няма да се качи на ринга тази вечер в "Арена София" срещу Кубрат Пулев. По-рано през март притежателят на регулярната световна титла на WBA претърпя операция заради разкъсан бицепс.

Германецът с ливански корени обаче е в София и ще наблюдава битките на Кубрат и Тервел Пулеви.

"Няколко месеца ще продължи възстановяването ми. Много съжалявам, че днес няма да се бия, но това е спортът. Бицепсът ми ще мине и през септември ще защитавам титлата си. Обичам ви, България!", обеща пред камерата на bTV превързаният Чар.

Снимка: БГНЕС

Припомняме, че на 20 март, по време на спаринг на подготвителния си лагер в Австрия, 39-годишният Чар скъса бицепс и се подложи на неотложна операция.

Битката между Пулев и Чар се очаква да се проведе през септември, като ръководството на Световната боксова асоциация (WBA) вече дори има фиксирана дата.

Тази среща е гарантирана, скрепена е с договор между двете страни и поради никаква причина не би могла отново да бъде отложена.

Махмуд е длъжен да защитава титлата си задължително срещу Пулев, а ако откаже, то той губи всичко - и званието си на регулярен световен шампион на WBA, и възможността да спечели космически хонорар от двубоя, какъвто към днешна дата му е гарантиран и описан в сключения от него контракт.