на живо

Обрат: Кубрат Пулев с нов съперник на 30 март в София! (ОБНОВЕНО)

Носителят на регулярната световна титла на WBA Махмуд Чар скъса бицепс на тренировка

Обрат: Кубрат Пулев с нов съперник на 30 март в София! (ОБНОВЕНО)

Мечтата на Кубрат Пулев (30-3/14 КО) да стане световен шампион по бокс в тежка категория, се отлага с няколко месеца. Причината не е свързана с Кобрата, а с неговия съперник.

Тежка контузия на Махмуд Чар (34-4/20 КО) отменя принудително сблъсъка на 30-и март в София.

Тогава двамата трябваше да спорят за регулярната световна титла на WBA - притежание в момента именно на ливанеца с германски паспорт.

На 20-и март, по време на спаринг на подготвителния си лагер в Австрия, 39-годишният Чар е скъсал бицепс, а днес той е се е подложил и на неотложна операция.

Битката между Пулев и Чар се очаква да се проведе през септември, като ръководството на Световната боксова асоциация (WBA) вече дори има фиксирана дата.

Тази среща е гарантирана, скрепена е с договор между двете страни и поради никаква причина не би могла отново да бъде отложена.

Чар е длъжен да защитава титлата си задължително срещу Пулев, а ако откаже, то той губи всичко - и званието си на регулярен световен шампион на WBA, и възможността да спечели космически хонорар от двубоя, какъвто към днешна дата му е гарантиран и описан в сключения от него контракт.

Въпреки разочарованието си, Кубрат Пулев съчувства като спортист, на спортист на Махмуд Чар и му желае пълноценно възстановяване. Лечението на подобна контузия, особено след оперативна намеса, отнема около половин година.

"Чар е претърпял операция днес. Пожелаваме му успешно възстановяване. Чар срещу Пулев ще бъде отложен за тази есен", гласи официалното съобщение от щаба на Кубрат Пулев.

Междувременно, Кобрата все пак ще се качи на ринга в "Арена София" на 30-и март.

Мениджърите му вече избират нов съперник, като спряганите имена са на двама американци и един украинец, а окончателното решение се очаква да бъде взето тази нощ.

Разбира се, този мач няма да бъде за световната титла в тежка категория на WBA, но със сигурност ще бъде за титла и това е интернационалната титла на WBA.

"Кубрат все пак ще излезе на ринга на 30 март в 12-рундов двубой за интернационалната титла на WBA в София. Преговаряме с няколко силни противници", обясни промоутърът на Кобрата Ивайло Гоцев.

"Разкъсах бицепс по време на тренировка. За съжаление не мога да се бия на 30 март", поясни самият Чар от болничното легло в Австрия, където тренираше в последните два месеца.

Кубрат Пулев се готвеше усилено за двубоя срещу Махмуд Чар на 30-и март в "Арена София".

В щаба му за този мач се завърна дори и германският треньор Ули Вегнер, който е от два дни в София, а целта беше да му помогне в последните 10 дни от подготовката.

В галата в София трябва да участва и Тервел Пулев, който ще срещне Роли Ламбърт.

bTV Media Group ще излъчи боксовата гала на Кубрат и Тервел Пулеви на 30-и март в София.

Прякото предаване от събитието ще стартира в 20:00 часа в ефира на телевизия bTV Action, както и онлайн на сайта www.btvsport.bg, а в 22:00 часа, зрителите ще могат да се прехвърлят пряко по телевизия bTV за кулминацията на вечерта - мачовете на Тервел и Кубрат.