на живо

Пулев - Чар в Пловдив? Кобрата отговаря!

Вижте кои са другите градове, които могат да приемат дългоочаквания сблъсък!

 

Мач за регулярната световна титла на Световната боксова асоциация (WBA) между Махмуд Чар (34 победи, 20 с нокаут, 4 загуби) и Кубрат Пулев (31 победи, 14 с нокаут, 3 загуби) ще има и е много вероятно той да е в България! При това на стадион! 

Това потвърди пред bTV Кобрата. 

Преди дни той посети стадион "Христо Ботев" в Пловдив заедно с Ивайло Гоцев. "Скоро", написа мениджърът на българския боксьор. 

Снимка: Facebook

"Съществува подобен вариант. Още преговаряме", добави Пулев. 

Той разкри, че има вариант мачът да се проведе и в чужбина - в Азербайджан или в Бахрейн. 

 

Мачът между Пулев и Чар първоначално трябваше да бъде в София на 30 март. 10 дни преди това обаче германецът с ливански корени получи контузия и се наложи да претърпи операция на бицепса. На негово място на ринга излезе коравият украинец Игор Шевадзуцкий, като Кобрата го победи след пълни 12 рунда и съдийско решение.

Снимка: Lap.bg

След мача Чар се качи на ринга и заяви, че ще се боксира с Кобрата за титлата, когато се възстанови. Очаква се мачът да е през септември или октомври. 

Ако срещата се проведе на стадиона на Ботев Пловдив, то това ще е първият боксов мач на такова съоръжение у нас! За първи път пловдивската публика ще може да гледа в своя град Кубрат Пулев. До момента всичките мачове на родния боксьор у нас бяха в София. 

 

През 2019 г. Тервел Пулев се боксира в Пловдив и победи Дешон Уебстър, но не на стадион, а в зала "Колодрума".

Снимка: Lap.bg

 

Стадион "Христо Ботев" има капацитет от 18 600 места. Съоръжението беше обновено наскоро и отворено отново през 2023 г. с мач между Ботев и Левски.

Снимка: Facebook

 

Стадионът е пригоден за мачове от европейските клубни турнири по футбол.