на живо

Тервел Пулев в затвора. Защо? (ГАЛЕРИЯ)

Боксьорът сам публикува снимки

Тервел Пулев влезе в Софийския централен затвор. За кратко обаче! 

Той беше специален гост на боксов турнир между лишените от свобода и награди един от победителите. Това съобщи самият Тервел в социалните мрежи, като сподели и няколко снимки от събитието, което се превърна в традиция. 

По-малкият брат Пулев разказва, че е успял, освен да изгледа мачовете, да поговори със затворниците и да надникне в килиите. 

"Вярвам, че турнирът е цел и мотивация за много от лишените от свобода в затворите в България. Спортът определено е превенция на агресията и днешният боксов турнир го показа отново", пише Тервел.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Tervel Pulev (@tervelpulev)

Турнирът "С ръкавици против агресията" се провежда за 12-ти път. Участие в него взеха над 30 лишени от свобода у нас от всички затвори в страната. Изискването към участниците е те да не са нарушавали правилата по време на престоя си зад решетките, да имат добра дисциплина и да са мотивирани в тренировките. 

Заедно с Тервел Пулев, който за втора година награждава победители в мачовете, в затвора влязоха още служебният министър на правосъдието Мария Павлова, директорът на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" главен комисар Ивайло Йорданов, както и директорът на Софийския затвор ст. комисар Васил Гордев.