на живо

Дебют на Балканския мач-рейс шампионат във Варна

Състезанието ще се проведе от 31 май до 2 юни

От 31 май до 2 юни Варна ще бъде домакин на дебютното издание на Балканския ветроходен мач-рейс шампионат. Balkan Match Race Championship 2024 е съвместна инициатива на BORA Sailing, яхт-клуб Sofia Sail, Aegeas Yachting и Nautic Line и обединява ветроходните общности на България, Гърция и Румъния.

Състезанието ще се проведе със съдействието на Община Варна и се фокусира върху вълнуващата и стратегическа дисциплина мач-рейсинг, където ветроходците се изправят един срещу друг във вълнуващи двубои с еднотипни лодки, поставяйки на изпитание своите технически и тактически умения.

Освен дебют на престижната надпревара, това ще бъде и първа регата за реновираното пристанище Карантината в район Аспарухово, Варна. Рефер на вода ще бъде Ставрос Курис (Гърция) – международен съдия към Световната Ветроходна федерация.

Шест отбора вече са потвърдили своето участие:

1. WaW Racing Team / СК  “Вятър и Вода“

2. Parkmart Sailing Team / Яхт-клуб “Кап. Георги Георгиев Порт Варна”

3. RegaTTac / Яхт-клуб Sofia Sail

4. Hydromark / Яхт-клуб "Порт Бургас"

5. Giandremar Sailing Team / Yacht Club of Greece

6. Black Drop / NOTHAK Yacht Club of Kavala

От 31 май до 2 юни отборите ще се състезават в морската ни столица с лодки Laser SB20, с Beneteau First 21.0 в Румъния и Platu 25 в Гърция. Вторият кръг на шампионата ще се проведе от 25-ти до 27-ми октомври в Букурещ, Румъния, а финалът на сезона ще бъде в Кавала, Гърция на 16 и 17 ноември.

Тагове:

@