на живо

Каква е мисията на Bora Sailing? (ВИДЕО)

Утре във Варна започва регатата, която е квалификация за международната Шампионска лига по ветроходство

Мисията на Bora Sailing е да направи ветроходството, колкото се може по-популярно и по-достъпно за всеки, който желае да го практикува в България.

България пази традиции в спортното ветроходство, а страната ни има страхотни места за практикуване на този красив, атрактивен и спиращ дъха воден спорт.

Черноморските градове, язовирите, дори и по поречието на река Дунав предоставят възможност за практикуване на спортното ветроходство.

Екипът на Bora Sailing организира обучения, аматьорски регати, провежда фирмена корпоративна ветроходна лига. Целта е да предостави възможност на всеки, който има желание да опита ветроходството.

Защото ветроходството е екипен спорт и е страхотна възможност за създаване на силни екипни взаимоотношения и забавление с колеги и приятели.

За ветроходния спорт няма значение възрастта или възможностите, а единствено желанието да си близо до природата и да използваш вятъра и уменията на теб и екипажа за да сте по-бързи в надпреварата.

Bora Sailing предоставя лодките и оборудването за участието във ветроходните регати.

Всяко състезание е едно ново приключение, защото никога условията на едно и също място не са едни и същи. Победата е съчетание на умения, знания, екипна работа и и разбира се - сериозни тренировки.

Bora Sailing организира състезанията на еднотипни лодки (т.н. one-design), защото вярва, че когато няма разлика в качеството на ветроходната лодка, която да даде предимство на един отбор, остават само качествата на екипажа и уменията и преценката на шкипера.

При еднотипните лодки лесно се проследява кой отбор води и кой отбор побеждава в гонката, което ги прави лесни за разбиране и атрактивни за наблюдение.

Наблюдаването на състезания с еднотипни лодки е чудесен начин да се запалите по ветроходството, да разберете правилата на този атрактивен спорт и да подкрепите някой от отборите.

Не на последно място, Bora Sailing организира у нас и квалификациите за България за прочутата международна Шампионска лига. Този уикенд във Варна предстои подобен старт, а гонките започват около 10:00 часа.