на живо

Ветроходно приключение за деца (ВИДЕО)

Active kids и Sail With Me организират обучения

Ветроходно приключение за деца (ВИДЕО)
 

За да растат децата здрави и щастливи, имат нужда от повече мигове сред природата. Водени от желанието да обогатят техния свят, Active kids и Sail With Me провеждат обучения по ветроходство за най-малките.

Програмата им е създадена в петдневна последователност, като плавно покачва натоварването и повишава уменията на участниците.

Преплитаща в себе си теоретични и практически дейности по ветроходство, общо физически упражнения и творчески дейности, тя дава възможност на участниците да се докоснат до красотата на този спорт и да усвоят основните умения, даващи им свободата да управляват сами ветроходни лодки.

Ветроходството като спортен профил изгражда: дисциплина, чувство за ориентация, усещане за вятър, комбинативност, адаптивност, уважение към природата, на физическо ниво: баланс, издръжливост, сила, гъвкавост, дихателен капацитет, ловкост.

Ветроходните лодки биват различни класове: оптимист, кадет, лазер, лазер пико, лазар ваго, всички те са подходящи за деца до 14/15-годишна възраст - юноши. Могат да бъдат управлявани, както за удоволствие, така и със състезателна цел, участвайки в различен вид състезания и първенства на територията на страната и чужбина.

Тренировъчния процес е целогодишен, като в активните месеци - април-септември/октомври, зависи от метеорологичните условия, децата се подготвят “на вода”.

През останалото време от календарната година, създателите тренират физическа подготовка, вкл. различни по вид упражнения, развиващи цялото тяло: стречинг, силови тренировки, дихателни техники и релаксиращи практики, с цел развитие на физическото, емоционалното и менталното тяло на състезателите, изграждайки ги като комплексни личности.