на живо

ЦСКА в Полярния кръг (ВИДЕО)

Само 4 часа дневна светлина за "армейците" в Бодьо

ЦСКА в Полярния кръг (ВИДЕО)

Мразовито време, с минусови температури, сняг и само 4 часа дневна светлина, посрещна отбора на ЦСКА в Бодьо, където утре "армейците" се изправят срещу местния тим в двубой от груповата фаза в Лигата на конференциите.

Спокойното и тихо градче с население от около 50 000 души е дом на един от двата елитни футболни клуба в 54-е лиги на УЕФА, които попадат в Северния Полярен кръг. Другият е "Тромсьо", също в Норвегия, а съперничеството между тях е ожесточено, въпреки че се намират на повече от 300 км един от друг, но пък са двете най-населени места в тази част на страната. Бодьо е на 16 часа път с кола от столицата Осло, затова и голяма част от клубния бюджет отива в пътни разходи.

Теренът на ст. "Аспмира", където днес ЦСКА тренира, е изкуствен.

"Надявам се по най-бързия начин да се адаптираме, защото това ще бъде основният проблем. Смяната на терена винаги ни затруднява - в този случай от естествена трева на изкуствена. Тренирахме два дни в "Бояна" на футболния съюз, но тук е коренно различно. Надявам се тези два дни малко или много да са допринесли за по-бързото адаптиране. Очаквам толкова тежък мач, че да го спечелим", заяви пред bTV треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов.

Срещата утре стартира в 22 ч. и се очаква температурите да се усещат като -10 до -12 градуса при снеговалеж. Шестхилядният стадион ще бъде пълен с фенове. В скандинавската страна строги мерки срещу коронавируса няма заради високия процент ваксинирани.

В класирането в групата води именно "Бодьо Глимт" с актив от 8 точки, следван от фаворита "Рома" със 7, "Зоря" с 6 и ЦСКА с 1 точка.

Снимка: Lap.bg

Тагове: