на живо

Юрген Матай: Не правехме необходимото, когато топката беше при нас (ВИДЕО)

"Настилката тук е много различна от обикновената трева, но това не е извинение"

Юрген Матай: Не правехме необходимото, когато топката беше при нас (ВИДЕО)

Капитанът на ЦСКА Юрген Матай даде интервю пред bTV след загубата с 0:2 от "Бодьо Глимт" в Лигата на конференциите. Нидерландецът призна преимуществото на съперника, особено преди почивката, и заяви, че той и съотборниците му са имали трудности с адаптацията към изкуствения терен, но това не е оправдание за представянето и крайния резултат.

"Настилката тук е много различна от обикновената трева. Особено начинът, по който отскача топката, как се движи по терена, но това не е извинение за моментите, в които я губехме прекалено лесно. Беше трудно, беше студено, но и това не е извинение. Не правехме необходимото, когато топката беше при нас", каза Матай.

"През първото полувреме бяхме напълно безпомощни. Те контролираха двубоя, затруднявахме се да ги пресираме. Преди почивката не играехме футбол. Второто полувреме беше по-добро за нас. Създадохме някои голови опасности. Ако имахме повече късмет, можеше да отбележим. Като цяло направихме прилично второ полувреме.", коментира централният защитник.

Поражението в Бодьо остави ЦСКА на последното място в група 3 с актив от 1 точка. Лидер е норвежкият тим с 11, пред "Рома" с 10 и "Зоря" с 6. Евроучастието на "армейците" за сезона завършва на 9 декември, когато в София идва "Рома" на Жозе Моуриньо.