на живо

Моуриньо, който лети на една специална "Веспа" (ВИДЕО)

В римския квартал "Тестачо" обожават новия треньор на "Рома"

Моуриньо, който лети на една специална "Веспа" (ВИДЕО)

Италия - впечатляваща архитектура, вкусни изкушения, вековна история, спиращо дъха изкуство и... стотици хиляди мотопеди "Веспа". Типичните превозни средства препускат през улиците и са атракция за туристите. 

Да бъдат увековечени върху тях на графит имат честта малцина. Сред тях е Жозе Моуриньо. Треньорът на "Рома" вече може да се похвали с негова идейна рисунка върху стената на една от сградите в римския квартал "Тестачо".

Мястото не е случайно! Именно там до 1940 г. се намира "Кампо Тестачо" - стадионът, използван от "Рома". 

Графитът е дело на Хари Греб, който е обърнал внимание на всички детайли. "Веспа"-та е модел "Спечалоне" - "Специалния", както е прякорът на Моуриньо.

Феновете на вечния враг на "вълците" - "Лацио", пък не пропускат да вандалстват върху рисунката. 

Всъщност самият португалски специалист може и да позира на Греб за нов графит. В началото на юли португалецът пристигна на тренировка на "Рома" именно върху емблематичния мотопед. Тогава феновете му се зарадваха искрено.

Днес те продължават да са обнадеждени от пристигането на един от най-добрите треньори в тима. Все пак в 5 мача "вълците" успяха да постигнат 5 победи. 

Мотопедът обаче няма да помогне на Специалния да избяга от ЦСКА. "Червените" гостуват на именития си съперник днес (16 септември) в среща от първия кръг на груповата фаза на Лигата на конференциите.