на живо

България без Цветан Соколов

Капитанът на тима ще пропусне Лигата на нациите

LAP.BG & Getty Images

Българският национален отбор по волейбол ще трябва да се справя без една от своите звезди през немалка част от лятото. „Лъвовете“ няма да разчитат на Цветан Соколов, обявиха от официалния сайт на Българската федерация по волейбол.

Снимка: LAP.BG & Getty Images

Волейболистът на Динамо Москва ще пропусне мачовете от Лигата на нациите, които ще се състоят от 6 юни до 23 юли. Капитанът на българите е поискал да бъде освободен от треньорския щаб, за да бъде напълно готов за европейското първенство и олимпийските квалификации, които ще се проведат на по-късен етап тази година. Диагоналът изкара тежък сезон в шампионата на Русия, където спечели среброто с екипа на московчани. 

Снимка: LAP.BG & Getty Images

„Трикольорите“ ще открият участието си в Лигата на нациите на 6 юни, когато ще срещнат Китай в първи мач от турнира в Нагоя.

Снимка: LAP.BG & Getty Images

Преди това селекцията на Пламен Константинов ще даде старт на контролите. Още тази вечер българите ще имат за съперник Нидерландия в първа среща турнира в Кавалезе, Италия. Двубоят ще стартира от 22:00 часа българско време, а в четвъртък (25 май) „лъвовете“ ще играят срещу домакините в същия час.

Снимка: LAP.BG & Getty Images

Надпреварата ще пропуснат още Мартин Атанасов и Александър Николов. Ето на кои ще разчита Константинов за турнира в Кавалезе: Георги Братоев, Георги Сеганов, Делчо Раев, Димитър Димитров, Денис Карягин, Аспарух Аспарухов, Николай Пенчев, Светослав Иванов, Алекс Грозданов, Светослав Гоцев, Николай Колев, Стефан Чавдаров, Мартин Божилов и Симеон Добрев.