на живо

България издържа само гейм срещу Полша в Лигата на нациите

Втора поредна грешка за момичетата на Лоренцо Мичели

fivb.com
 

Българският национален отбор за жени по волейбол преклони глава за втори пореден път в Лигата на нациите. Момичетата на Лоренцо Мичели допуснаха поражение от Полша с 1:3 гейма (28:26, 19:25, 16:25 и 15:25) в мач от Група 5, който се изигра в Сувон, Република Корея.

Снимка: fivb.com

Българките излязоха за битка и спечелиха драматично първия гейм, но в следващите три части не успяха да се опрат на полякините. „Лъвиците“ продължават да се намират на 14-то във временното класиране с 6 точки, а „Дружина полска“ окупира върха с 26. На 2 юли (неделя) българският тим ще срещне Сърбия, докато полякините ще имат за съперник южнокорейките.

Снимка: fivb.com

 

Полският отбор даде заявка за бързо спечелване на първия гейм и стигна до солидна разлика, но символичните домакини показаха характер и постепенно докараха ситуацията до равенство, за да се преборят за 28:26. Стартът на втората част се оказа обещаващ и двата тима вървяха ръка за ръка до 18:18, след което полякините нанесоха своя удар за 25:19 и 1:1 в общия резултат.

Снимка: fivb.com

Подобно на втория гейм, третият също стартира равностойно, но „Дружина полска“ на бърза ръка развали статуквото и го спечели с 25:16. В четвъртата част символичните гости бяха още по-категорични и за отрицателно време сложиха край на мача.

Снимка: fivb.com

Радостина Маринова бе над всички за българките с 19 точки. Мария Йорданова се отчете със 17, Елена Белчева заби 10.

Магдалена Стисяк даде криле на победителките с 19 точки, Оливия Розански добави 16.