на живо

Българин и Ал Хилал с титла в Саудитска Арабия (ВИДЕО)

Шоу и премия от 1,5 млн. саудитски риала

Хиляди фенове се насладиха на завладяващо волейболно шоу по време на финала на Игрите в Саудитска Арабия, в което Ал Хилал победи носителя на титлата Ал Ахли с 3:1.

В тима на победителите блести българинът Велизар Чернокожев.

Лично принц Фахад бин Джалауи бин Мусаед, вицепрезидент на Саудитския олимпийски и параолимпийски комитет и директор на Саудитските игри, короняса Чернокожев и Ал Хилал за носителите на златни медали за 2023 г. в "зелената зала" на олимпийския комплекс на принц Фейсал бин Фахад.

Тимът на Велизар постигна 6 победи от 6 мача, а общо 11 отбора се включиха в надпреварата.

Сумата, която взимат победителите е 1,5 млн саудитски риала.

Състезанието се провежда за втора година и включва различни видове спорт.

Инвестират се много пари в Saudi Games 2023, а целта е да се популяризира страната за предстоящите големи световни формати, на които страната има амбицията да е домакин.

В началото на юли ви информирахме, че Чернокожев ще продължи кариерата си в един от най-богатите клубове в Саудитска Арабия. 28-годишният диагонал, който е роден в Трявна, през новия сезон бързо си осигури титулярното място в Ал Хилал.

Високият 212 сантиметра волейболист е носил в България екипите на Левски и Добруджа, а освен това е бил част от Сър Сейфти Перуджа (Ит) и Халкбанк Анкара (Тур).

Ал Хилал нашумя през този сезон с мащабната си селекция на футболния клуб, привличайки Неймар, Александър Митрович, Сергей Милинкович-Савич и други.