на живо

Любовта им отива: Волейболен годеж край Райското пръскало

Избират Велизар Чернокожев и любимата му Божидара за "Мис и Мистър Бал"

Лятото е време за череши, любов и наслада. За една прекрасна млада двойка лятото е и време за годеж.

Преди дни волейболистът Велизар Чернокожев предложи брак на любимата си Божидара Пенчева. И то не къде да е, а на Райското пръскало - най-високият водопад в България и на Балканския полуостров.

"Честно казано, усъмних се за един миг около месец преди да изкачим Райското пръскало. Датите, които планирахме за там за мен бяха под въпрос, но той ми каза, че вече е резервирал хотел, в който да нощуваме преди и след похода. Обикновено планираме всичко заедно и тогава ме осени мисълта, че може да е замислил нещо такова, но след това напълно изключих за тази моя хрумка. Така, че си беше същинска изненада", разказва за bTV знойната Божидара.

Двамата се запознават през есента на 2010 г. пред волейболната зала на Левски. И двамата тренират там.

"Озовахме се в обща компания и бързо се сприятелихме. Следващата година той се премести в моя клас и до завършването на гимназията - 51 СУ "Елисавета Багряна", бяхме заедно почти всеки ден и се превърнахме в най-добри приятели.

На изпращането на випуска държахме реч, а на бала ни избраха за "Мис и Мистър Бал".

След завършването начинът ни на живот се промени - аз започнах да следвам, а той продължи да гради спортната си кариера.

Срещите ни се разредиха до по едва няколко в годината (през лятото и около Коледа), но поддържахме контакт и се чувахме, за да си споделяме всяко съществено нещо, което ни се случваше.

Допитвахме се често за съвети и при нужда си помагахме. И все пак, всеки от нас трябваше да извърви част от своя житейски път посвоему.

По време на поредната ни среща в края на 2021 г. се случи нещо различно - усетихме, че приятелството ни може да прерасне в нещо по-голямо.

Влюбихме се и макар да се познавахме изключително добре, откривахме непознати черти един в друг, които не подозирахме, че притежаваме. И така...година и половина по-късно се сгодихме на най-красивото място в България. За щастие в България имаме голямо разнообразие от места, които си струват да бъдат посетени.

Списъкът на тези, които ни предстои да посетим, е дълъг", допълва на един дъх дамата, пленила сърцето на бившия национал.

Харесва в него най-много спокойствието и харизмата му. Силната воля и ведрия нрав. Винаги за всичко намира решение. По думите й Велизар е изключително възпитан, съобразителен и мъдър.

Рядко се карат, но ако се случи, то е за разни дреболии.

"Човек трябва да има ясна самопреценка и да си поставя реалистични цели. Аз съм максималист и не си падам по посредствените неща. В спорта нямаше да достигна до високи успехи, затова се отказах навреме.

В моя род няма спортисти, но семейството ми се състои от хора, които са ме подкрепяли във всяко мое начинание. Благодарение на тях, имах свободата да избирам свободно интересите си и да открия своята страст към комуникациите, маркетинга и телевизията.

Към днешна дата работя като продуцент, водещ и редактор в единствената здравна телевизия у нас."

В началото на юли стана ясно, че Чернокожев ще продължи кариерата си в един от най-богатите клубове в Саудитска Арабия. 28-годишният диагонал, който е роден в Трявна, през новия сезон ще се изявява с екипа на Ал Хилал.

Високият 212 сантиметра волейболист е носил в България екипите на Левски и Добруджа, а освен това е бил част от грандовете Сър Сейфти Перуджа и Халкбанк Анкара.

Отборът на Ал Хилал нашумя през този сезон с мащабната си селекция на футболния клуб и с опитите си да привлече Килиан Мбабе, Виктор Осимен и други.

"Саудитска Арабия отпуска солидни суми за редица спортове, но както навсякъде по света, разликата във волейболните договори и тези на футбола, е огромна. Аз често пътувам до тази страна, но не бих могла да се преместя за постоянно, тъй като дъщеря ми започва училище в България. Бъдещето, което проектираме с Велизар е на родна земя", уточняма Божидара.

Каузите, които я вълнуват не са една и две - достоен и адаптиран живот за хората със специални възможности, реформите в здравеопазването, в частност изграждането на Детска болница, опазването на околната среда и природосъобразния начин на живот са моите каузи. Вълнуват я теми за здраве и превенция на заболявания, вдъхновяващи истории, култура, история, психология и образование.

В социалните мрежи следва най-различни специалисти, артисти и атрактивни хора, а Велизар - предимно спортисти.

"В интерес на истината, когато сме заедно, можем да сме оffline доста дълго, трябва ни малко мрежа, само, за да информираме близките си, че всичко е наред и да се уверим, че и при тях е така. Когато сме разделени, обаче, връзката ни функционира изцяло онлайн", откровена е чаровница, уверявайки ни, че сега е по-щастлива от всякога!

А какво е нужно на една жена да е щастлива? "Да открие себе си. Да се реализира (като жена, майка и кариерно). Да има с кого да споделя успеха. И да има малко късмет да срещне правилния човек и да го разпознае". Тя определено го е разползанал - съдба, любов, приятел. Това е за нея Велизар Чернокожев.