на живо

"Биех си инжекции, за да играя за националния отбор"

Александър Атанасиевич няма повече да е част от тима на Сърбия

 

Той беше дълго време на голямата сцена, отдаде сърцето и душата си на националния отбор и дойде моментът да се сбогува със "синята" фланелка, която означаваше толкова много за него в кариерата му.

Съпругът на нашата Елица Василева - Александър Атанасиевич, е един от най-добрите волейболисти в света в последните години, и след 241-ото си участие за националния отбор реши да се раздели с националния отбор на "орлите" след олимпийските игри в Париж.

"Прав е Сречко Лисинац - никога не сме играли здрави, защото винаги сме имали проблеми. Приключвате клубния сезон някъде на 15 май и на 25 май вече сте във въртележката на Световната лига. Имах проблеми, стрес фрактура на тибията.

По-късно оперирах и коляно. Имал съм ситуации, когато съм си бил инжекции, за да не ме боли, за да мога да играя за националния отбор, за родината... Не знам колко пъти съм пил диклофенак в живота си, не знам дали съм играл мач без диклофенак през живота си, но това са най-нормалните неща в спорта", разкри Бата за Sport Klub.

 

 

Въпреки многото проблеми, никога не му е липсвала мотивация да играе за трибагреника.

 

 

 

"Просто работиш всеки ден, на всяко ниво и не гледаш на това като на жертва, а на нещо, което, ако искаш да си на макс, трябва да изпълниш.

Снимка: Instagram

Така че тези моменти, когато нещо те боли, когато трябва да пропуснеш турнир, със сигурност са трудни, но също така са мимолетни. Когато си по-млад, знаеш, че ще се възстановиш бързо, но сега, ако се контузиш, е ад...", казва още Атанасиевич.

 

Александър е на 32 години и играе за националния отбор на Сърбия от 2011 г.

 

Два пъти е европейски шампион през 2011 и 2019 г., а през 2013 г. спечели бронз.

На 22 ноември 2023 г. Елица Василева му роди син - Тео.