на живо

Буратини: В тези играчи има нещо специално (ВИДЕО)

Дано пренесем успехите и при мъжете, пожела си Алекс Николов

Буратини: В тези играчи има нещо специално (ВИДЕО)

"Извинявайте за моя български. Беше много, много трудно. Не са под 17 или 19, а са много близо до мъжете. 16 отбора с топ състезатели. Този отбор има душа, хубаво е да работиш с него", каза при завръщането на тима ни от Бахрейн треньорът на "лъвовете" Андреа Буратини. Той изведе мъжете (U21) до бронз на световното първенство.

Снимка: volleyballworld.com

"Всички дадоха по 150%. Ситуацията беше много трудна. Един ден преди да тръгнем, нямахме разпределител, но Стоил Палев игра страхотно. Искам да благодаря на този тим за медалите. Беше важно да спечелим, последен турнир за този набор. И беше важно. Тези 3 години винаги са били на подиума, в Европа няма друг такъм отбор. Благодаря и на моите предшественици.

Вярно е, че започнахме с идеята на финал. Бяхме сред най-добрите 3-4 отбора в света. Силата на този отбор, е в главата. Важното е, че след загубата от Италия имахме желание да спечелим тези отличия.

Снимка: volleyballworld.com

Месец и половина тренирахме само със Симеон Николов, втората опция беше Стоил. Бяхме в много трудна ситуация. Мачовете с Канада, Индия и Полша бяха изключителни. Браво на всички!

С Италия беше странен сблъсък. Започнахме много добре, имахме шанс да спечелим втория гейм. Там може би, във втората част, не играхме много добре - имахме желание, но не бяхме с бистър ум. Италия ни натисна на сервис, ние загубихме концентрация. Това беше основният проблем", каза италианецът, който отклони въпросите за своете бъдеще.

"В тези играчи има нещо специално, нещо вътре в душите...Те могат да бъдат бъдещето на България. Имат качество и квалитет".

Снимка: volleyballworld.com
Играчите на Буратини също не скриха задоволството си.

"Приятно е да те посрещнат така. Усещаме подкрепата и има за какво да се борим - за България и българската публика. Започнахме силно срещу Италия, но те взеха втория гейм след наши грешки, клюмнахме и мачът приключи. Почивка? Кой повече, кой по-малко... Влизаме в залата с нови сили", каза Лазар Бучков, намерил място в идеалния отбор на първенството.

"Бяхме разочаровани след загубата от Италия, но този медал оправда всичко. С Италия силите не ни достигнаха. Горд съм с бронза. Неприятни неща се случиха на отбора, имахме много здравословни проблеми. Но взехме почти максимума.

Аз съм доволен. 9 медала за 5 години с този отбор е успех. Надявам се да пренесем това и при мъжете. Продължавам да съм оптимист и да се надявам на 1/4-финал на европейското и олимпийска квота", допълни асът ни Алекс Николов.