на живо

Два волейболни отбора и 40 борци са под руините в Турция (ОБНОВЕНА)

Четирима са извадени от спасители

Играчите на волейболния отбор "Малатия Метрополитън Беледиеспор", които се бореха за плейофите в TVF на мъжка втора лига, са под руините на хотел, вследствие на мощния трус в Турция. Волейболистите са били в хотел "Кърчувал" в Малатия, който е бил напълно разрушен от труса.

Четирима от играчите са били извадени изпод руините по време на спасителните операции. За останалите все още няма информация, пишат медите в южната ни съседка.

Епицентърът на земетресението е турският град Пазарджък в провинция Кахраманмараш, съвсем близо до границата със Сирия.

Много сериозно е положението в 10 турски града, сред таях са Газиантеп, Диарбекир, Османие, Адана, Адъяман. Властите се опасяват, че под руините на сградите има много затрупани хора.

Според Fanatik, 14 волейболисти от клуба "Хатай" са били под развалините в провинция Малатия. Към момента не се знае нищо за съдбата им.

В град Кахраманмараш 30-40 спортисти от клуб по борба паднаха под развалините.

"Разрушена е и сградата, в която имаше 30-40 наши борци в клуба по борба от Кахраманмараш. Спортистите ни лежат под развалините. Чакаме спешна помощ", написа в социалните мрежи олимпийският шампион по свободна борба от 2016 г. Таха Акгюл.

От втородивизионния футболен "Малатияспор" вече потвърдиха за смъртта на своя вратар Ахмед Ейт Туркаслан.

Бившият отбор на национала Страхил Попов - "Хатайспор", също е засегнат. Спортният директор на клуба Танер Савут е под руините. В неизвестност е и ганайската звезда Кристиан Атсу, който снощи отбеляза гол във вратата на "Касъмпаша".