на живо

Да се сбогуваш с любимия два дни преди смъртта си (ВИДЕО)

Бразилска волейболистка почина само на 29 години

Да се сбогуваш с любимия два дни преди смъртта си (ВИДЕО)

Ужасна новина разтресе света на волейбола. Спортът изгуби Ана Паула Борго преди ден, съобщиха в медиите в Бразилия.

Бившата волейболистка напусна този свят само на 29-годишна възраст, а причината е нелечима форма на рак на стомаха. Бразилката научи за коварното заболяване през септември 2022 година, след което моментално прекрати своята кариера.

Любопитното е, че посрещачът, който за последно бе част от италианския Бергамо, се сбогува два дни преди своята смърт със своя спътник в живота. Тя написа писмо в социалните мрежи, с което се обърна към съпруга си – Карлос.

Чух толкова много истории за съпрузи, които напускат жените си, когато се разболеят. Карлос беше напълно различен, той ми показа колко много ме обича, той ми показа, че е мъжът, който Бог ми изпрати."

"Любов моя, мога да кажа толкова много добри неща за теб, да напиша толкова много за твоя характер, да кажа толкова много красиви неща за човека, който си. Пожелавам на всеки привилегията да има човек като Карлос в живота си, независимо дали става дума за син, съпруг, брат, приятел или баща“, гласеше посланието на Борго, която благодари на любимия си.

Кариерата на бразилката преминава още през местните Сао Каетано, Пиейрос, Озаско, Прая Клубе и Флуминензе, както и през турския Кале. На сметката си с Прая има сребро в бразилския елит и сребърно отличие от Южноамериканското първенство.

С националния отбор на Бразилия става шампион в Лигата на нациите през 2019 година. Със Селесао спечели и световната титла за жени до 23 години в Турция 4 години по-рано.