на живо

Хебър се върна от ада срещу Нефтохимик

Действащите шампиони във волейбола останаха в играта за титлата

Хебър Пазарджик показа, че не е готов да се предаде в борбата за титлата във волейболния елит на България. Настоящите шампиони оцеляха срещу Нефтохимик след 3:2 гейма (21:25, 25:27, 25:17, 25:15 и 15:13 в третия финален мач, изигран в зала „Васил Левски“. 

Селекцията на Камило Плачи премина през ада, тъй като изоставаше с 0:2 след първите две части, но в следващите три показа зъби и се пребори за обрата. По този начин „тигрите“ останаха в играта и редуцираха изоставането си в битката за златото до 1-2 победи.

Четвъртата среща е утре (неделя) от 18:00 часа и отново ще се състои в Пазарджик, а за волейболистите на Атанас Петров се открива нов шанс да детронират действащите шампиони.

Интригата бе жива през първия гейм, но гостите постепенно сложиха край на статуквото и измъкнаха успеха с 25:21. Втората част се оказа още по-драматична, тъй като двата отбора вървяха ръка за ръка. Все пак бургазлии оцеляха и поведоха с 2:0 в общия резултат.

Домакините не останаха длъжни и в третия гейм показаха съвсем различно лице, за да я спечелят с 25:17. „Тигрите“ бяха още по-категорични в четвъртата част, която взеха с 25:15 и развръзката остана за тайбрека.

Драматичните моменти не отстъпиха и в решителния гей, но тимът от Пазарджик си извоюва крехка преднина от 2 точки, която не изпусна и сложи край при 15:13.