на живо

Нефтохимик отново преодоля шампиона и мечтае за титлата

Волейболистите на Атанас Петров отказаха Хебър и във втория мач

Lap.bg

Нефтохимик погледна смело към титлата в българския шампионат по волейбол. Момчетата на Атанас Петров надиграха Хебър Пазарджик с 3:1 гейма (25:23, 25:20, 16:25, 25:21) във втория финален мач, изигран в зала „Младост“, Бургас. 

Снимка: Lap.bg

Това се оказа достатъчно за бургазлии да поведат с 2:0 победи в серията, а още един успех ще им гарантира златото в българския елит след 3-годишна пауза. Серията се мести в Пазарджик, като третата среща е планирана за 29 април (събота). Играе се до три победи в пет мача.

Снимка: Lap.bg

Домакините имаха предимство през повечето време от първия гейм, който спечелиха с 25:23. Бургазлии бяха още по-убедителни във втората част, тъй като поведоха още в ранната й фаза и сложиха точка на спора с 25-20.

Снимка: Lap.bg

Гостите показаха зъби и в третия гейм се настаниха трайно на лидерската позиция, за да го спечелят с категоричното 25-16 и да намалят изоставането си до 1-2 в общия резултат. Тимът от Бургас отвърна на предизвикателството в следващата част и постепенно започна да играе ролята на лидер, като по този начин триумфира с 25-21 и с 3-1.

Снимка: Lap.bg

Матей Михайлович заби 16 точки за Нефтохимик, Аксел Трухчев го последва с 15, включително и с 4 аса.

Джулио Саби отвърна за настоящите шампиони с 16 точки, Виктор Йосифов приключи с 10.