на живо

Матей Казийски отново в националния отбор (ВИДЕО)

Тодор Скримов приключил с България

Матей Казийски, Теодор Салпаров, Георги Братоев и Валентин Братоев са включени в състава на България за предстоящото издание в Лигата на нациите.

Треньорът на волейболистите Пламен Константинов обяви имената, между които са именитите състезатели, които не играха в последните години.

От групата отсъства Тодор Скримов, който пожела да сложи край на кариерата си в националния тим.

Очаква се решението на Матей Казийски относно изпратената му повиквателна. Националният селекционер е в разговори със състезателя, които все още не са приключили.

Вратата за него е отворена. Окончателно решение ще бъде взето от състезателя след приключването на ангажиментите му към клубния му отбор в Италия. Тренто и Лубе, част от който е Алекс Николов, са 1-1 във финалната серия за титлата в Италия.

Казийски игра за България в продължение на 10 години, но се оттегли през 2012 година след конфликт с федерацията, тогава ръководена от инж. Данчо Лазаров.

След избирането на Любо Ганев позицията на Матей поне до този момент не се бе променила.

Първата група състезатели вече тренира в зала "Христо Ботев". Около 15 май в София ще пристигнат Константинов заедно с помощниците му Андрей Жеков, Георги Петров, Венислав Наумов и Милен Богданов.

Освен участието на мъжете и жените в Лигата на нациите, предстоят европейски първенства и олимпийски квалификации за първите ни отбори.