на живо

Николов блести срещу Казийски във волейболния връх в Италия

Синът на Владимир Николов и Лубе Чивитанова изравниха серията за титлата

LUBE Volley/Facebook

Алекс Николов и Лубе Чивитанова извоюваха първи триумф в битката за титлата в италианския елит. В своята зала синът на Владимир Никоколов и неговите съотборници излъгаха Матей Казийски и Тренто след 3:2 гейма (25:21, 25:15, 19:25, 23:25 и 17:15) във втория мач от финалите.

Волейболистите на Джанлоренцо Бленджини се докопаха до равенството в серията и резултатът вече е 1:1 победи. Играе се до 5 успеха, а третата среща е на 7 май (неделя), като този път в ролята на домакини ще бъдат Казийски и компания.

Домакините намериха на бърза ръка пътя към водачеството и не го изпуснаха до края на първия гейм, спечелен с 25:21. Лубе бе още по-категоричен във втората част, в която триумфира с 25:15 и поведе с 2:0 гейма в общия резултат.

Гостите показаха зъби и в третия гейм отвърнаха на удара, за да намалят до 1:2. Четвъртата част предложи драматични моменти, но играчите на Анджело Лоренцети оцеляха и оставиха развръзката за петия гейм. Огромна промяна не последва и в тайбрека, но това не спря Лубе да измъкне победата след 17:15.

Алекс Николов бе сред най-добрите за актуалните шампиони и финишира със 17 точки. Бартелеми Шинениезе поведе колоната на реализаторите за победителите с 18.

Матей Казийски игра силно до средата на четвъртия гейм, но след това бе изваден от игра и се завърна в края на тайбрека. Капитанът на Тренто заби 11 точки. Алесандро Микиелето стана най-резултатен за гостите с 19.