на живо

Константинов: Волейболът ни има нужда от живец като Матей (ВИДЕО)

2-3 от младежите са в полезрението на селекционера, Соколов се завръща

 

Българският волейбол има нужда от живеца от евентуалното завръщане на Матей Казийски. Това заяви селекционерът на мъжкия национален отбор Пламен Константинов, който продължава да чака окончателното решение на ветерана.

Треньорът разкри, че ще има промени в състава, запазил мястото на страната ни в Лигата на нациите. Основни играчи при младежите са в полезрението на Константинов, към чийто тим се присъединява Цветан Соколов.

Снимка: fivb.com

"Изпълнихме 3 неща, които бяхме заложили в началото, преди започването на Лигата на нациите. Останахме в турнира - първата ни задача. Второто е колкото се може повече хора да вземат участие - да извъртим състезателите, за да преценим кой на какво ниво е. Третото нещо - да не закачаме младежките гарнитури, за да не им спънем участията на световните първенства. Те имат в момента по-голям шанс да спечелят медали, отколкото ние да се борим за нещо, което не ни трябва в Лигата на нациите.", коментира Константинов на Летище София.

 

"Не бях работил с голяма част от момчетата. Много от тях имат потенциал, но не са готови да играят на най-високо ниво. Най-вече, защото това нещо не се изгражда от днес за утре. Това са сезони и години, в които те трябва да играят постоянно на добро ниво. Ние имаме епизодични моменти, в които показваме потенциал, но липсва постоянство. В единия ден е отлично, в другия - катастрофално. Но тези големи амплитуди са абсолютно нормални за по-млади състезатели."

Снимка: fivb.com

"Ще се опитаме да си направим правилните изводи и да съберем този състав, който мислим, че ще е най-удачен за европейско и олимпийски квалификации. С 3 турнира големи през лятото е много сложно."

"Има 2-3 имена от младежките отбори, които са в полезрението ми. Имаме и Цветан Соколов, който е започнал подготовка в началото на месеца. И, естествено, разговор ще проведем с Матей (Казийски), за да чуя от него последното му решение. Той би бил ценен не само откъм игра. Мисля, че волейболът ни има нужда от един такъв живец.", каза селекционерът.