на живо

Българската публика възхити селекционера на волейнационалките

София е домакин на третата седмица от Лигата на нациите между 28 юни и 3 юли

Българската публика възхити селекционера на волейнационалките

Селекционерът на женския национален отбор по волейбол - Лоренцо Мичели, се възхити на българската публика преди третата седмица от Лигата на нациите - в София от 28 юни до 3 юли. Италианският специалист изрази надежда, че "лъвиците" ще получат същата подкрепа като мъжкия тим.

"За нас ще бъде удоволствие да играем пред българска публика. Това е първата силна емоция, която изпитвам преди старта на турнира от волейболната Лига на нациите в София. Гледах мъжкия турнир. Видяното от мен доказа това, което бях чувал - че българските фенове обичат волейбола, обичат отбора си и застават твърдо зад него. Надявам се да видя същата страхотна подкрепа и за нашия турнир, защото и ние имаме същата цел като мъжете.", започна Мичели.

"На последния турнир във Филипините показахме много високо ниво. Това е нивото, което искам да виждам от състезателките, които имам на разположение. Надявам се, че на турнира в София може да покажем още по-високо ниво на игра и да направим още една крачка напред. Предстоят ни два много тежки мача срещу Бразилия и Италия, в които ще се опитаме да откраднем нещо - било то гейм, било то точка. Другите два мача са срещу отбори със същия статут на претенденти като нас. В тези мачове срещу Доминиканската република и Полша ще бъде решена съдбата ни, що се касае до крайното класиране в турнира."

"От първия до втория турнир ние развихме нивото си. Това, което ни липсваше в последния турнир и в последния мач срещу Белгия, беше убийственият инстинкт, който трябва да имаме. В тази посока трябва да продължи нашето развитие. това е, което искам да подобрим за турнира в София. Да имаме този убийствен инстинкт, способността да завършваме разиграването - за точка, за да спечелим гейм, да спечелим мач."

Женският национален отбор на България ще изиграе първия си мач от домакинския турнир от Лигата на нациите в "Арена Армеец" на 28 юни срещу Доминиканска република. На 1 юли "лъвиците" се изправят срещу Бразилия - финалистки от последните две издания, сребърни медалистки от олимпийските игри в Токио и №2 в света в момента. На 2 юли родните националки посрещат актуалните европейски шампионки от Италия. На 3 юли България се изправя срещу Полша.