на живо

Мартин Стоев повика Алекс Николов за Балканиадата

Започваме срещу Северна Македония на 6 септември

Националният отбор на България по волейбол до 20 години заминава довечера за участие на балканиадата в Албания. Турнирът е от 6 до 10 септември в Тирана. Волейболистите ни, водени от селекционера Мартин Стоев, който е спряган за наследник на Николай Желязков в първия ни отбор, са в група В със Сърбия и Северна Македония. В другия поток са Турция, Косово и Албания. Нашите стартират с мач срещу Северна Македония на 6 септември от 18,30 часа. На следващия ден се изправят срещу Сърбия, отново от 18,30 часа. Първите два от всяка група играят на кръст в полуфиналите.

Стоев определи състав от 14 състезатели. В него е Алекс Николов, който игра за мъжкия национален тим в Лигата на нациите и на световното.

„Подготовката мина нормално, но ни преследва някакъв малшанс", коментира Стоев пред официалния сайт на БФВ. "Сполетяха ни поредица от здравословни проблеми, които се отразиха при формирането на състава., Поради контузии отпаднаха играчи, които можеше да пътуват в групата от 14 състезатели. Разпределителят Симеон Николов получи отлепване на сухожилие, централният блокировач Преслав Петков счупи пръст на първата тренировка, а другият централен Виктор Бодуров разкъса връзка на крака. Пътуваме с три либера, като единият ще го използвам за полеви играч. Ще използваме Балканиадата като един вид контролни срещи . Участват по-малко отбори, но традиционно Сърбия има много добра школа, а и напоследък Турция набира все повече скорост. Не сме срещали сърбите от две години, така че ще бъде много интересно да ги видим и да премерим сили преди Евроволей. След Балканиадата в Тирана пътуваме директно за Италия, където от 17 до 25 е европейското първенство 2022. Преди старта на шампионата ще изиграем още две контроли с Франция“, разясни селекционерът.

Състав на България за Балканиадата в Албания:

Разпределители: Стоил Палев ("Левски София"); Борислав Николов ("Дея спорт")
Посрещачи: Александър Николов ("Лубе); Владимир Гърков ("Левски София"); Ерик Стоев ("Пирин" Разлог); Апостол Боянов ("Славия")
Диагонали: Георги Татаров (ЦСКА); Венислав Антов ("Левски София")
Централни блокировачи: Лазар Бучков ("Левски София"); Борис Начев ("Черно море"); Ивайло Дамянов ("Марек")
Либеро: Георги Митов ("Сливнишки герой"); Алекси Мицев ("Славия"); Калоян Ботев ("Левски София")