на живо

Нефтохимик допусна обрат в квалификациите за ШЛ

Бургазлии започнаха втората фаза със загуба от гранд

 

Нефтохимик започна със загуба втората фаза на квалификациите за Шампионската лига.

Бургазлии допуснаха обрат срещу гръцкия гранд Олимпиакос за крайното 1:3 (20:25, 29:27, 17:25, 24:26) в оспорван двубой в Галац (Румъния), продължил близо 2 часа.

Утре Нефтохимик се изправя срещу домакините от Аркада, които победиха с 3:0 Прометей (Украйна) по-рано днес. За основната фаза в турнира се класира спечелилият групата, както и вторият, ако има по-добри показатели от подгласника в другата група.

Първият гейм днес тръгна точка за точка, като после Олимпиакос се откъсваше с 4:2 и 6:4, но бургазлии изравняваха. В средата на частта гръцкият гранд дръпна с 16:11, но благодарение на Георги Петров и Стефан Иванов българският шампион намали на 14:17. Надеждите ни за нещо повече приключиха при 23:18 за колоса от Пирея, който в крайна сметка спечели първата част с 25:20.

Във втория гейм Олимпиакос отново започна уверено и поведе с 6:2, но Нефтохимик успя да обърне за 12:11, а след това направи три точки разлика – 18:15. После стана и 19:16 за Нефтохимик и при това изоставане треньорът на Олимпиакос Даниел Кастелани вкара в игра словенския диагонал Тончек Щерн, който не бе играл досега през сезона. Това веднага даде ефект. Словенецът застана на сервис и Олимпиакос не само изравни резултата, но и обърна – 20:19.

След това започна драмата в края. Мощна атака на Денис Чавдаров доведе до 25:24, като разпределителят и капитан на Олимпиакос Драган Травица влезе в остър спор със съдията на стола – сърбина Деян Рогич, претендирайки за грешка на българите при разиграването, но единственото, което получи, беше жълт картон. Частта завърши с 29:27 за Нефтохимик, като победната точка беше през центъра на Венцислав Рагин.