на живо

Президентът на Хебър: Имаме отбор и зала, но нямаме пари

Криза в Пазарджик

 

Президентът на волейболния Хебър Пазарджик Александър Иванов коментира създалата се тежка ситуация в клуба през последните две седмици. Той направи това след първата загуба на "тигрите" за сезона в Супер Волей след допуснат обрат като гост на Монтана с 2:3.

"Поздравления за отбора на Монтана, днес съвсем заслужено ни биха. Ситуацията наистина е неприятна, напрежението си влияе при нас. Докато в началото нещата бяха под контрол, държахме играта в наши ръце, след това при първата по-трудна ситуация напрежението, което се създаде в клуба в последните две седмици повлия.

Но не мога да се сърдя на момчетата, знам, че те дадоха всичко от тях и гледаме напред, защото имаме много неща да решаваме освен волейболно и организационно", започна Иванов пред MAX Sport 2.

"Прочетох изявлението на новия кмет. Ние коментирахме състоянието на клуба дотолкова, че го запознахме с това какви средства са ни необходими от тук нататък, защото в клуба не са постъпвали средства от Община Пазарджик. Очакваме това да се случи, за да успяваме да задържим селекцията, която имаме. Проведохме няколко срещи с ръководството на Община Пазарджик, включително и с хора на новия кмет.

Наистина работим заедно в тази посока да намерим решение, защото поне от насоките, които имаме от Общината, е, че тя няма да може да заделя такива средства каквито е заделяла до сега. И ще трябва да реорганизираме нещата, включително да намираме повече външни спонсори.

Публична тайна е какво предвиждахме в клуба как той да върви напред и подкрепата на Община Пазарджик до края на годината е ключова за нас. Надявам се да намерим решение."

"Разчитаме на това, което каза кмета, защото дори преговаряйки през последните две седмици с всички спонсори, на тях им е необходима сигурността, която да даде Община, конкретно в нашия случай. Така че, разчитаме на това. За мен тези две седмици бяха толкова дълги, че първото място през април ми се струва много, много далеч. Но аз съм уверен, че това, което сме изградили, ще ни помогне да сме фактор във волейбола за дълги години. Така че, съм убеден, че в края на този сезон целите ни няма да се различават. Нека да видим как ще процедираме в следващите седмици."

"Колкото до играчите, си бяхме казали, че ще се концентрираме и да работим професионално до този мач и от утре започваме да говорим, за да видим как ще продължим от тук нататък.