на живо

Салпаров: Надявам се на европейското да покажем истинското си лице (ВИДЕО)

С невероятната варненска публика имаме шансове да тръгнем добре, заяви волейнационалът

Салпаров: Надявам се на европейското да покажем истинското си лице (ВИДЕО)
 

Ветеранът Теодор Салпаров е оптимист за шансовете на националния отбор на Евроволей. Той изрази надежда, че "лъвовете" ще покажат истинското си лице, след като към състава се присъединят Цветан Соколов и Александър Николов.

Либерото говори пред медиите на Летище София при завръщането на "трикольорите" от участието им в Лигата на нациите. Селекцията на Пламен Константинов си осигури място в турнира и през следващата година благодарение на драматичен успех над Иран.

Снимка: fivb.com

"Наистина бяха тежки полети и пътувания, но най-важното е, че съумяхме да запазим мястото си, защото бяхме в много тежка ситуация."

"Силно се надявам за европейското отборът да изглежда по-друг начин. Със съдействието на Цецо (Соколов) и на Алекс Николов, съм убеден, че ще бъде по-добре игрово ситуацията в нашето поле."

"И разбира се, с невероятната варненска публика имаме шансове да тръгнем добре. И с много себераздаване от наша страна, защото виждаме, че изоставаме от големите отбори в много аспекти, но съм оптимист, че с Цецо и Алекс ще стоим много по-добре."

"Надявам се на европейското да покажем истинското лице на отбора. Хубавото е, че съумяхме да се преборим с Иран със сетни сили и да се спасим. В спорта, когато биеш - имаш самочувствие и увереност. Когато падаш, а си дал всичко от себе си, за по-младите е трудно да излизат от тази психологическа дупка."

А какво сподели Салпаров за емоциите от завръщането с националната фланелка след 3-годишна пауза - вижте във видеото.