на живо

Соколов пред bTV: Не трябва да бързаме с рисковете срещу Франция

Гледайте България - Франция утре от 20:00 ч. по RING и тук

Соколов пред bTV: Не трябва да бързаме с рисковете срещу Франция

Националите не трябва да поемат излишни рискове, а да чакат своя момент срещу Франция. Това заяви за bTV диагоналът Цветан Соколов преди утрешния сблъсък с "петлите" - действащи олимпийски шампиони, в осминафиналите на Евроволей.

Двубоя можете да гледате от 20:30 ч. пряко по RING и на btvsport.bg. Студийната ни програма от Варна започва половин час по-рано.

Снимка: Lap.bg

"Дай Боже да продължим на тази вълна, на която се намираме в момента. Видяхме, че можем да играем срещу силните отбори. Словения са може би в Топ 10 в света, даже бих казал Топ 6. Успяхме да играем срещу тях един волейбол на равно ниво.", коментира Соколов.

"Надявам се утре да излезем с едно самочувствие, което наистина този отбор на България заслужава. Трябва да вярваме в нашите сили, да продължим да се борим."

"Франция рискува доста по-малко от другите отбори. Не трябва да бързаме ние да рискуваме, защото те вадят много в защита, пипат на блок, разиграват топката. Трябва да имаме търпение и да съумяваме да стоим в игра. Ние имаме точно обратния стил на игра - рискуваме страшно много, а трябва да чакаме нашия момент. Но ако правиш грешки, Франция ще те накаже по най-бързия начин."

"Говорих с (Ървин) Нгапет. Той каза, че все още се лекува от травма, има физически проблеми. Чувства се все по-добре и по-добре. Когато от другата страна имаш един играч като него, стимулът да играеш е много по-голям. Ако играе, може би ще е един голям плюс за нас.", каза Соколов за звездата на Франция и свой бивш съотборник в руския Зенит Казан.

Снимка: Lap.bg

Може да видите пълен запис на "Мача на надеждата" - ТУК.