на живо

Тренто извади от употреба номера на Казийски (ВИДЕО)

Българинът ще бъде вечният №1 за петкратния италиански шампион

Тренто извади от употреба номера на Казийски (ВИДЕО)

Голямо признание от Тренто за Матей Казийски! Клубът изважда от употреба емблематичния №1, с който волейболната легенда изведе тима до петте му шампионски титли в Италия.

Новината обяви президентът на Тренто Бруно Да Ре при гостуването си в радио RTTR Volley.

"Екипът на Матей Казийски с №1 повече няма да се използва от нито един играч на Тренто. Искаме да го издигнем на покрива на залата до банерите на нашите победи, за които Казийски помогна. Екипът с №1 ще бъде изваден от употреба. Освен ако той не иска да се върне, за да го използва отново, ще остане там завинаги. Матей е Тренто и за него вратите на този клуб винаги ще бъдат отворени, дори ако той иска да носи поло, тениска, сако или вратовръзка на Тренто, изпълнявайки други роли в клуба след края на кариерата си.", коментира Да Ре.

Решението идва по-малко от седмица, след като Казийски покори волейболния връх на Апенините за пети път. 38-годишната звезда изведе Тренто до успех с 3:0 гейма (25:20, 25:20, 25:19) срещу Лубе Чивитанова на Александър Николов в решителния мач №5 от "българския" финал.

Така Казийски и съотборниците му детронираха Лубе, чийто тим бе над всички на Апенините в последните два сезона. Златните медали са пети и за Тренто след триумфите през 2008, 2011, 2013 и 2015 г.

С представянето си във финалната серия Казийски, чиято кариера ще продължи в друг тим от Серия "А" - Милано, заслужи наградата за най-полезен играч.

Междувременно Матей продължава да обмисля завръщане в националния отбор и съвсем скоро ще даде отговор на повиквателната от селекционера Пламен Константинов, с когото играха заедно за България. Казийски се оттегли през 2012 г. заради конфликт с федерацията, тогава ръководена от инж. Данчо Лазаров.