на живо

Война във волейбола: 52 клуба на бунт срещу Ганев

Сред причините: еднолични, хаотични и обслужващи нечии интереси решения

 

52 клуба на бунт срещу Любомир Ганев! Подписка за свикване на извънредно изборно общо събрание е внесена във волейболната федерацията. Инициативата е на президента на ВК "Славия" Иван Сеферинов.

Основният от изложените 7 мотива е "еднолични, хаотични и обслужващи нечии интереси решения".

Изискването за подкрепа от поне 1/3 от членовете е спазено. Федерацията разполага с 2 седмици за определяне на дата за извънредното събрание.

Ганев зае ръководния пост на БФВ на 13 март 2020 г. Три години по-късно пък бяха избрани нови членове на Управителния съвет.

МОТИВИ ЗА СВИКВАНЕ НА ИЗВЪНРЕДНО ОБЩО СЪБРАНИЕ:

1. Липса на здрава основа и стратегия за развитие, което беше декларирано от настоящето ръководство, но нищо не бе изпълнено, поради което Българския Волейбол продължава да бъде в дългогодишна криза.

2. Националните отбори се смъкнаха до 21 място в Световната ранглиста и ще продължат да затъват докато се дават само празни обещания за далечното бъдеще. Волейболната общественост и Българският народ искат победи и резултати СЕГА.

3. Изразходваха се огромни средства за организиране на големи международни първенства,(които не са никаква чест и привилегия, а за които се плащат огромни такси на международната и европейската федерация) и всичко това без никакви резултати, а дори и без публика, средства, които можеха да бъдат използвани за развитие на нови волейболни центрове и възстановяването на изчезващите такива.